3.2 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 8:04
- Reklama -
DomůOsobnostiJitka Molavcová řekla, jak to měla se Suchým. Kvůli partnerovi se vzdala...

Jitka Molavcová řekla, jak to měla se Suchým. Kvůli partnerovi se vzdala vlastních dětí

Multitalentovaná Jitka Molavcová slaví oslavila před pár dny 73 let, ale důchod je v jejím případě v nedohlednu. S Jiřím Suchým jsou nezapomenutelná dvojice. S ním vystupuje v podstatě od chvíle, kdy zemřel Jiří Šlitr. Suchý však není jediným jejím životním partnerem. 

Poprvé Jitka Molavcová vystoupila na veřejnosti před mikrofonem a s písní v hrdle teprve ve čtyřech letech. Vystudovala ovšem střední průmyslovou školu grafickou, ale tomuto oboru se díky svému obrovskému hereckému a muzikálnímu talentu nevěnovala. Osud ji zavál do divadla Semafor, s kterým spojila v podstatě celý svůj život.

Slavné vítězství

Zásadním momentem v její kariéře bylo vítězství v celostátní pěvecké soutěži Talent v roce 1970, kde zabodovala s písní Hany Hegerové Lásko má. Ve stejném roce se zúčastnila i konkurzu v divadle Semafor, kde prošla s úspěchem a stala se jednou ze zpívajících a tančících dívek divadla Semafor, kde zpívala převážně francouzské šansonové písně.  

Dalším důležitým momentem kariéry souvisí s tragédií. Po smrti Jiřího Šlitra totiž stanula po boku Jiřího Suchého, kterému sekunduje dodnes. 

Osobní život

Jitce Molavcové, které bylo 17. března 73 let, nebylo souzeno mít vlastního potomka. Této možnosti se vzdala kvůli svému životnímu partnerovi Janu Petráňovi, který měl z předchozího vztahu syna a nechtěl už další dítě. S mužem, kterého potkala právě v divadle Semafor, vydržela dlouhých 30 let. 

V tomto období vzniklo hned několik spekulací o tom, že udržuje poměr se svým kolegou Jiřím Suchým, který však s nadsázkou v médiích několikrát popřela: „My jsme vždycky byli a stále jsme s Jiřím Suchým partneři, ale jenom na jevišti nebo před kamerou,“ vysvětlila Jitka Molavcová magazínu Sedmička.

Po třiceti letech s Janem Petráněm se zamilovala do další výrazné osobnosti, kterou je herecký kolega Alfred Strejček. Tato láska ji donutila se dokonce rozvést. Pověstný recitátor letos oslaví osmdesát let. 

Jitka Molavcová svoji kariéru nespojila pouze s divadlem Semafor, ale také s televizním programem pro děti. Pořady jako Malý televizní kabaret či Studio kamarád jsou legendární. V devadesátých letech se pravidelně objevovala na prknech muzikálového divadla v Karlíně, kde za roli Dolly Levinstovnové v Hello Dolly získala cenu Thálie. Zajímavostí také zůstává fakt, že se v epizodní roli objevila ve slavném Formanově filmu Amadeus. 

Zdroje: redakce, ahaonline.cz, Sedmička, kafe.cz

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů