13.8 C
Prague
Pondělí, 15 dubna 2024, 1:04
- Reklama -
DomůOsobnostiTrump pohřbil bývalou manželku na svém golfovém hřišti

Trump pohřbil bývalou manželku na svém golfovém hřišti

Bývalý prezident Spojených států vybral pro svou první choť poněkud neobvyklé místo posledního odpočinku. Důvodem jsou pravděpodobně daně.

Ivana Trumpová zemřela nečekaně letos 14. června, kdy ji našli bez známek života v jejím bytě na Manhattanu v New Yorku. Zpráva o tom, že se ji Donald Trump rozhodl pohřbít na pozemcích svého golfového hřiště šokovala lidi po celém světě. Zatímco někteří se raději přiklánějí k romantičtější verzi, jiní jsou, podle deníku The Guardian, přesvědčeni, že má tento akt co dělat s daněmi. Daňový zákoník v New Jersey totiž osvobozuje hřbitovní pozemky od všech daní, sazeb a výměrů a její hrob jako takový má proto potenciálně výhodné daňové důsledky pro Trumpův rodinný fond. Ten se totiž pokoušel označit nedaleký majetek v Hackettstownu v New Jersey jako neziskovou hřbitovní společnost už dříve.

Profesorka sociologie na Dartmouth College v New Hampshire, Brooke Harringtonová, v sobotu na Twitteru uvedla, že se rozhodla prozkoumat zvěsti o tom, že místo odpočinku Ivany Trumpové by mohlo prospět daňovému plánování jejího bývalého manžela. „Jako daňová výzkumnice jsem byla skeptická k tvrzení, že Trump pohřbil svou bývalou manželku v té smutné, malé hromádce hlíny na svém golfovém hřišti Bedminster v New Jersey jen kvůli daňovým úlevám. Tak jsem zkontrolovala daňový kód New Jersey,” uvedla na Twitteru Harringtonová. Dále uvedla, že Trumpův čin jej osvobodí až o tři druhy daní – majetkovou, z příjmu a z prodeje.

V daňovém zákoníku se totiž ani nepíše, kolik hrobů by měl hřbitov minimálně obsahovat, tudíž stačí i jediný. Zbytek hřiště má Trump vedený jako farmu. Za hřbitov tedy nemusí platit žádné daně a za farmu platí v přepočtu pouhých čtyři sta korun ročně, namísto dvou milionů, které by za stejnou výměru pozemku musel platit za normálních okolností.

Zdroj: The Guardian

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů