DomůLifestyleMarek Vašut překvapil: Těším se do Ulice! Konečně nehraje svůdníka

Marek Vašut překvapil: Těším se do Ulice! Konečně nehraje svůdníka

Nové díly devatenácté sezony Ulice startují v roce 2024 už dnes! Tvůrci potěší zejména všechny divačky a fanynky hvězdnou posilou, kterou je Marek Vašut. Charismatický herec se objeví v roli otce Jirky Hermana. Ten se totiž odhodlá k zásadnímu životnímu kroku – rozhodne se požádat Gábinu o ruku. Co o své nové roli Vašut prozradil?

Diváci se na vás již brzy mohou těšit jako na novou hereckou posilu seriálu Ulice. Co pro vás bylo při výběru role podstatné?
Že to není svůdník ani padouch! Po delší době mě čeká postava, která (aspoň zatím) vypadá a jedná seriózně.

Zvažoval jste dlouho, zda nabídku v seriálu Ulice přijmete?
Jen tak dlouho, než jsem si s producenty vyjasnil, že se moje nová role svým rozsahem bez problémů vejde do mého časového rozvrhu a nebude kolidovat s mými dalšími závazky.

S jakými pocity jste přicházel první den vašeho natáčení do ateliéru?
Vzpomněl jsem si na Doktory z Počátků, který jsem s TV Nova točil před deseti lety v hostivařských ateliérech v těsném sousedství s ateliéry Ulice. Byla tam bezvadná parta a věřím, že tady bude také.

Je o vás známo, že se na každou novou roli pečlivě připravujete, abyste co nejvíce pronikl do jejího charakteru. Byla pro vás v něčem speciální i příprava na vaši novou roli v Ulici?

Hraju emeritního soudce Ústavního soudu a jako milovník latinských přísloví jsem se začetl i do základů římského práva, které je základním kamenem všech právních systémů západní civilizace, abych získal trochu právního povědomí a své postavě JUDr. Hermana nedělal „ostudu“.

Gábina Pumrová se seznámí s otcem Jirky (foto: se souhlasem TV Nova)

Setkal jste se již dříve pracovně se svým seriálovým synem Honzou Holíkem? Jak se těšíte na spolupráci? 

Honza mi při prvním setkání řekl, že jsme se před lety krátce setkali při natáčení Sanitky 2, ale teď bude můj syn a uvidíme se tedy často. Podle scénáře jsem se s ním dlouho neviděl a naše vztahy nejsou ideální, ale to se prý změní k lepšímu.

Máte nějaký oblíbený sport? Jak se udržujete v kondici?

Od dětství miluji sjezdové lyžování, dokonce jsem se mu věnoval závodně. Nemůžu se dočkat, až zase napadne sníh a vyrazím na svahy! Později jsem začal jezdit na koni, na ně se už tak často nedostanu, ale je to nádhera. Zatím mi zdraví slouží, takže se oběma sportům věnuji, jak jen to je možné. A pravidelně, i když míň, než by bylo potřeba, chodím do posilovny. To mi sice nikdy k srdci nepřirostlo, nicméně vím, že je to prospěšné, a tak se mi nakonec vždycky podaří se přemoci.

Jak nejraději trávíte volný čas? Jak relaxujete?

Spánek je nejlepší! A když nespím, tak procházky, venčení mých dvou pejsků a čas od času i projížďka na kole. A nesmím zapomenout na četbu, jsem vášnivý čtenář.

Jste zkušeným hercem české i světové úrovně, byl jste v angažmá Národního divadla, vydal jste sbírku básní, malujete, fotografujete, moderujete, umíte několik světových jazyků, ve svém prvním filmu jste si zahrál po boku takových legend, jako byl Vladimír Menšík nebo Oldřich Nový. Máte nějaký nesplněný sen, co byste si chtěl vyzkoušet, naučit nebo zažít? 

V herectví žádný nesplněný sen nemám, příležitosti beru, jak přicházejí, a mám štěstí, že je jich stále dost. Momentálně se těším do Ulice!

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů