DomůLifestyleUlice: Soňa musí jít Otíkovi na nervy, říká herečka Lucie Vondráčková

Ulice: Soňa musí jít Otíkovi na nervy, říká herečka Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková je letošní novou postavou seriálu Ulice. Kreativní producentka seriálu Silvia Klasová slibuje, že to bude ještě pořádný fičák! Co prozradila Vondráčkové o své roli? Proč takovou roli vzala a co jí na tom baví?

Čím vás nabídka na roli v seriálu Ulice zaujala?

Ulice je fenomén. Prošla jím obrovská plejáda mému srdci blízkých herců. Dlouho tu hrála třeba moje paní profesorka herectví Hana Maciuchová. Hraje tu má milovaná Jaroslava Obermaierová, pan Hrušínský… No, je to radost. Váhala jsem jen kvůli tomu, že jsem se bála, jak to dám časově s dvěma dětmi. Ale zvládáme to hezky.

Jaké to pro vás je naskočit do rozjetého vlaku, jakým je Ulice?
Baví mě to nesmírně. Je to projekt plný profíků, každý ví přesně, co má dělat, a ještě k tomu je na place moc příjemná atmosféra. A tvůrčí. Nikdo nic nešidí. To se mi moc líbí. Textu je teda veliké množství, ale to mi vyhovuje. Zatím.

Prozradíte, jaké jsou základní rysy vaší postavy?

Soňa je bývalá ředitelka školy. Má hodně progresivní nápady a ničeho se nebojí. Někdy je trochu moc hrrr a jdou jí na nervy zastaralé principy ve školství. To máme podobně.

Našla byste se v některých jejích vlastnostech? Máte něco společného?
S každým natáčením ji poznávám víc a víc. Někdy musí jít hlavně Otíkovi (Filip Rajmont) dost na nervy, protože je jak ze zrychleného vlaku a má oči všude. Ani myš jí neunikne. To já mám věci asi víc na háku. Jsem spíš takový fatalista. Co bude, bude, co nebude, asi být nemělo…

Vaše postava má aprobaci tělesná výchova a angličtina. Jak jste na tom se sportem vy sama? Věnujete se nějakému pravidelně?
Zrovna tahle dvojkombinace mi naprosto vyhovuje. Angličtinu jsem chtěla učit vždycky a tělák bych snad nějak dala. I když to, co dělá moje Soňa v Ulici, hecování a neustálé motivování… Na to bych asi plíce neměla.

Pokud byste nebyla herečkou, lákala by vás pedagogická profese? Čím jste toužila být, když jste byla malá?
Vždycky učitelkou. Měla jsem i veterinářské období, ale pak zas přišla zpátky ta učitelka ve mně. A právě na profesorky všeho druhu mám poslední dobou velké štěstí před kamerou. Je to vždycky jako splněný sen.

Jak nejraději trávíte volný čas?

Moc volného času, pravda, nemám. Ale když už, tak pořád něco vymýšlím. Neumím se nudit. Jsem se svýma klukama ušatýma, chodím do lesa se psem, krmím zebřičky, vyháním kočky z naší půdy nebo tancuju.

Zdroj: redakce, TV Nova, VOYO

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů