21.2 C
Prague
Čtvrtek, 2 května 2024, 2:05
- Reklama -
DomůLifestyleTýraný Rek přišel do útulku s velkým nádorem. Místo obojku měl kolem...

Týraný Rek přišel do útulku s velkým nádorem. Místo obojku měl kolem krku řetěz

Jeden z nejnovějších přírůstků v útulku Pet Heroes Lanškroun má za sebou krušnou minulost. Staršího psa Reka odebraly úřady kvůli týrání a k tomu ho trápí velký nádor mezi nohama, který mu i překáží při močení.

„Rek měl na krku místo obojku řetěz a na první pohled byl zanedbaný, má ve špatném stavu i zuby. Největší starost nám ale hned dělal obří nádor mezi zadníma nohama,“ popisuje vedoucí útulku v Lanškrouně Renata Kristková. „Nevíme, jestli vůbec někdy v životě zažil, jaké to je cítit lásku a že na něm lidem záleží. Přišel k nám úplně vyplašený, ale zároveň moc vděčný. Krásně jí, miluje lidi a mazlí se. Vzali jsme si ho pod sebe do péče, abysme tak zajistili, že se už nikdy nevrátí k původním majitelům, protože to do budoucna hrozilo,“ dodává Renata.

Můžete mu pomoci

Nádor Rekovi tlačí i na střeva. „Jeho stav je bohužel hodně vážný, ale Rek je přese všechno plný chuti do života a rozhodně to nechce vzdávat – a to ani my. Doufáme, že na světě ještě zažije krásné chvíle a uděláme všechno pro to, aby dostal šanci poznat svět z té lepší stránky. K tomu teď Rek potřebuje hlavně operaci, při které se nádor odstraní,“ uzavírá Renata.

Chytil vás Rekův příběh za srdce? Přidejte se k jeho dobrým sudičkám, k lidem, co mu dají v nové životní etapě do vínku naději užít si lepší svět co nejdéle. Přispějte Rekovi na potřebnou operaci skrze bezpečný portál Darujme (https://www.darujme.cz/rek) nebo na účet 2288471053/5500, VS 202410.

Zdroje: redakce, Pet Heroes Lanškroun

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů