16.1 C
Prague
Pátek, 26 dubna 2024, 6:04
- Reklama -
DomůOsobnostiLegendární hlasatelka Burešová: Nerada dávám peníze

Legendární hlasatelka Burešová: Nerada dávám peníze

Legendární moderátorka Saskia Burešová slavnostně zahájila letošní první pražskou výstavu betlémů v Rybné ulici. Hlasatelka, která za 53 let na obrazovce odsloužila hodně vánočních služeb, se na obrazovce většinou objevila o Boží hod a skoro vždy o Silvestra.

Vánoční vysílání bylo pro Burešovou vždycky dojemné a slavnostní. „Kameramani se snažili, abychom byly krásné. Proto vždy objektiv po krajích otřeli obyčejným mýdlem a my, hlasatelé, jsme na obrazovce byli v takovém oparu. Vypadalo to nádherně. Dneska se to dělá digitálně za mnoho peněz a jim stačilo mýdlo za 3,50. Výsledek byl úplně stejný. Vysílání bylo docela psychicky náročné, protože na Boží hod na televizi tenkrát koukal snad každý v Československu. Tréma byla, protože každý pohyb i pohnutí byly vidět. Ale měla jsem ty služby ráda,“ uvedla se smíchem přiznala, že hlasatelskou práci má stále „zažranou pod kůží“. „I po těch letech mě prohánějí sny, že přiletím do služby na poslední chvíli a nemohu najít texty. Pak se budím hrůzou.

Peče 9 druhů cukroví

Výstava betlémů v sídle organizace Integrace 3P, z.s., kterou produkčně zajistili Lenka Žáčková a ředitel soutěže Muž roku David Novotný a slavnostně ji také zahájili herečka Ivana Jirešová, módní návrhářka Alena Wilson a zpěvák Josef Vágner, se Saskii Burešové líbila. Ocenila práci kosmetika Pityho, kadeřníka Vítka Romance, manažerky Radany Kočvarové, lékařky Marie Součkové, poslankyně Romany Fischerové, HR specialisty Luboše Vernera, novinářky Mileny Hermanové a dalších.

Také Saskia Burešová si na Vánoce zdobí dům, peče cukroví a dodržuje některé vánoční zvyky. „Například stůl máme ovázaný velkou mašlí, abychom se příští rok opět sešli v soudružnosti nebo až na hospodyni, nikdo nesmí vstávat od štědrovečerního stolu. Při pečení vánočky si dávám pozor, abych plechem nenarazila o troubu. Jinak vyzdobím celý dům, i na zahrádce nám světýlka visí na keřích. Peču 9 druhů cukroví, vánočky pro syna a dvě vnučky. Mám speciální recept po mojí mamince na vanilkové rohlíčky a na těch si vždycky pochutnáme,“ svěřila se Saskia Burešová.

A dárky? „Nerada dávám peníze, to není dárek. Tak si vždycky lámu hlavu, co nadělit. Vnučky si dříve psali, teď už se domluvíme. Manžel dárek dostal s předstihem. Byli jsme v Karlových Varech a on potřeboval něco na sebe, tak jsem ho tam hned oblékla. Ale pod stromečkem určitě nějakou maličkost najde. Ježíšek na něj pamatuje,“ usmívala se Saskia Burešová a dodala, že nákup dárků rozhodně na poslední chvíli nenechává.  

Zdroje: redakce, zahájení výstavy betlémů v Praze

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů