4 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 7:04
- Reklama -
DomůZajímavostiVytlačí kryptoměny klasické peníze?

Vytlačí kryptoměny klasické peníze?

Na tuto otázku není jednoduchá odpověď. Pravdou ale je, že se tyto virtuální měny stále více prosazují a, vypadá to, že budou hrát v budoucnu velmi zásadní roli.

Co vlastně stojí za vznikem kryptoměn? V podstatě jde o potřebu reformovat, nebo chcete-li překonat současný finanční systém. Nikoliv ale revolucí, ale evolucí. Tak například Bitcoin vznikl jako vyústění globální krize v roce 2008 a je mnoha odborníky prezentován jako deflační aktivum.

A, jak už to bývá, tak svět se vyvíjí a stejně je tomu tak i u kryptoměn. V současné době hovoříme už o třetí generaci, přičemž některé z nich jsou přímo určené pro investice. To by ale samozřejmě nestačilo, a tak na trhu naleznete krypta určená pro sázení, použití ve hrách, aukcích, pro decentralizované finanční aplikace atd.

Jedním ze stále více populárních kryptoměn je také Československý PlatonCoin, který byl jedním z projektů postavených na blockchainu Ethereum. PlatonCoin využívá technologii blockchainu k zajištění co největší bezpečnosti transakcí pro členy ekosystému Platon Life. Kromě transakcí umožňuje využití blockchainu používat všechny výhody digitálních měn, například rychlé platby, a to z kteréhokoli místa na světě, prakticky kamkoli. Nutno podotknout, že to jde i bez nutnosti využívat bankovního prostředníky.

Pokud se rozhodujete, kam investovat své peníze, měli byste se vyvarovat některých chyb.

  1. Nákup náhodných aktiv bez strategie, nebo plánu
  2. Prodej v panice, když začnou klesat
  3. Snaha zachytit dno, nebo vrchol, bez znalostí základních, nebo technických analýz
  4. Půjčování peněz na nákup aktiv, na základě jistého tipu
  5. Špatné rozložení investice

Pokud jste na finančních trzích nováčkem, možná, že jste se již některých chyb už dopustili. Investovali jste finanční prostředky, které jste si možná i půjčili a investovali jste je do něčeho bez plánu, nebo strategie. Každá rada odborníka zní, raději dvakrát měř, než jednou řež. V tomto konkrétním případě je nutné obracet se na odborníky, kteří mají zkušenosti a po zralé úvaze doporučí, co je pro vás nejlepší. Nezapomeňte na jeden velmi známý fakt, že i s menším obnosem se dá při dobré strategii vydělávat.

Více informací v podcastu zde:

Zdroj: www.platonlife.com   

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů