3.7 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 2:04
- Reklama -
DomůLifestyleFenomenální seriály, které jsme si pouštěli, když jsme byli nemocní

Fenomenální seriály, které jsme si pouštěli, když jsme byli nemocní

Pamatujete si na něj? Seriály, které byly jistotou. Když jste byli nemocní, pustili jste si televizi a prostě tam byly. Zhruba dvacet let se seriálová nabídka v dopoledních a popoledních hodinách prakticky nezměnila. Nemělo smysl přepínat programy, nebylo úniku. V poslední době však tyhle seriály zmizely, všimli jste si? Už na nás neskáčou po každém přepnutí kanálu. A jelikož jsme si na něj zvykli, je třeba je neustále připomínat.

Význam televize se hlavně v karanténě a během pandemie koronaviru dostal na novou úroveň. Mnozí z nás si všimli, že večerní program je poněkud odlišný od toho odpoledního. Stále stejný repertoár. O čem konkrétně je řeč? 

To je vražda, napsala

Když zazní úvodní znělka tohoto pořadu, několika důchodcům naskočí husí kůže na ruce. Spisovatelka, která se věnuje psaním detektivních příběhů, se vždy shodou náhod dostane do situace, kdy se kolem ní odehraje vražda, kterou musí vyřešit. Slavnou Jessicu Fletcherovou mohli diváci sledovat na televizních obrazovkách v premiérových dílech dlouhých dvanáct let. 

V České republice se tento úspěšný televizní pořad taky velmi dobře uchytil. Ostatně od zrodu komerčních televizí na našem území ji pravidelně potkáváme v odpoledních nebo dopoledních hodinách léta letoucí. Proto je tento seriál, který skončil v roce 1996, tak silně zapuštěn v DNA českého diváka a dlouho ještě bude. 

Profesionálové 

Bodie, Doyle, Cowley. Trojice mužů z anglické CI5 se hřeje na vlnách českých televizí už poctivou porci času. Ústřední dvojice detektivů ve stylovém oblečení osmdesátých let, s nebezpečně zastřiženými kotletami a kvalitně zaoblenými zvonáči běhá po Anglii a neohroženě bojuje se zločinem. 

Honičky v retro automobilech bez jediného škrábnutí, poněkud podezřele držená zbraň v ruce a hlavně charisma obou hlavních představitelů, které otcovsky hlídá jejich šéf, se prostě nikdy neokouká. 

Walker, Texas Ranger

Neohrožený Chuck Norris. Muž, který pohledem zlomí páteř, fouknutím převrátí teroristickou buňku vzhůru nohama a jak jeden vtip vypráví, je to jediný člověk, který v tenise porazil betonovou zeď. Legendární vtipy o tomto neohroženém muži, kterého v historii filmové a televizní zábavy porazil pouze Bruce Lee, se v českém televizním rybníčku natrvalo usadil s kloboukem a výraznou stříbrnou plackou na koženém pásku. 

Seriál Walker, Texas Ranger je prostě klasikou. A byla doba, že kdybyste kolem poledne přepínali programy a nemohli Chucka najít, asi by vám to přišlo velmi divné. Kluci ze školky by ztratili svůj vzor. Americký patriot ovládající všechna bojová, přesto mu to nepomohlo. Už ho zdaleka nevídáme každý den.

Jake a Tlusťoch

Ano. I tato dvojka přežila novější konkurenci televizních pořadů. Oblíbený státní návladní je nesnesitelný bručoun a skvěle ho doplňuje jeho podobně vyhlížející bulldog. Důležitou postavou tohoto legendárního a nutno dodat ne moc kvalitního seriálu je soukromý detektiv Jake. Společně na obrazovce tvoří sehraný tým v dlouhých pěti sériích, kdy každá z nich zásobuje diváka minimálně dvaceti díly. 

Ale nezoufejte. Jsou stálice, které zůstaly. Sama doma, AZ-Kvíz, Bakaláři a další mají svoje místo zarezervované zcela přirozeně. Funguje zde nostalgie, ale také nový a nový obsah jen v jednotném modelu. 

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů