5.6 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 2:04
- Reklama -
DomůLifestyleV Kukačkách je už dvě série pořád léto, ačkoliv kluci rostou jako...

V Kukačkách je už dvě série pořád léto, ačkoliv kluci rostou jako z vody a Marcela za chvíli rodí

Druhá série Kukaček dostává pořádně naloženo. Ačkoliv první byla úspěšným projektem, o kterém se mluvilo snad všude, ta druhá za ní jen stěží pokulhává. Je utahaná, diváci se nedozví skoro nic, je to o všem – a o ničem. Navíc se v Kukačkách záhadným způsobem vůbec nestřídá roční období.

Kdyby nebylo skvělého výkonu Marty Dancingerové, Kukačky by už asi část svých diváků ztratili. A možná už se tak stalo. V očekávání, jak bude probíhat soud s Davidem usedli fanoušci znovu k televizním obrazovkám – a byli zklamaní. Prvních osm dílů byste vlastně vůbec nemuseli vidět a o nic byste nepřišli. 

Jednou léto, pořád léto

Kdyby to byl nekonečný seriál, nebylo by to nic divného. Při třinácti dílech je však až s podivem, že epizody nemají věčný spád a náboj. Dějová linka s Terezinou matkou je utahaná a nezajímavá. Jana Kolesárová vůbec nepůsobí empaticky ani smutně, že opustila svou malou dceru, vlastně ji ani nezajímá, jak se dnes Tereza má. Neviděli jsme mezi nimi skoro žádný upřímný rozhovor.

Roční období na vesnici, kde v porodnici vyměnili dva kluky, je zázračné. Zkrátka je pořád léto (ačkoliv samozřejmě všichni tušíme, že léto na obrazovkách zkrátka vypadá o něco lépe než sychravý podzim). Ať Martin podvádí Terezu, ať ta z Prahy uteče k tátovi, ať se stěhují k Davidovi do domu, ať se hádají s Holcovými – je to jedno, pořád je léto. Mezitím kluci samozřejmě rostou, protože těch pár let od první série musí být na dětech znát. A jak Marcele vyrostlo břicho během léta, to se jeden diví. Kdyby byla však těhotná od minulého léta, to by byla jiná. Možná je to ale chyták… Až konečně přijde sníh, dozvíme se celou zápletku! 

Nikdo nebyl rád, že se druhá série točí

Kukačky začala Česká televize točit v roce 2020, v lednu 2021 se pak na televizních obrazovkách představila první řada. Druhá spatřila světlo světa v roce 2023. Sama Denisa Barešová, představitelka Marcely, se přitom nechala slyšet, že nikdo z hlavních hrdinů neměl radost, že se další díly budou natáčet.

Češi jsou prý mistři v nastavování kaše. A jak to vypadá, její slova byla tak trochu prorocká. Zatím jsme té kaše dostali požehnaně.

Nechme se ještě překvapit, jak to nakonec celé dopadne…

Zdroj: iDNES.cz, seriál Kukačky

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů