9.8 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna 2024, 1:04
- Reklama -
DomůLifestylePět důvodů, proč bude Slunečná vždycky lepší než ZOO

Pět důvodů, proč bude Slunečná vždycky lepší než ZOO

Na televizních obrazovkách vystřídal seriál Slunečná příběh ze zoologické zahrady ve Dvoře Králové, kde o dramata není nouze. V obou získala hlavní roli Eva Burešová, vedlejší Tereza Brodská. Lambora do ZOO nešel, Slunečná z něj ale udělala hvězdu. Nechybí chudá chůva a bohatý soudce, láska, drama i nenávist. Proč ale seriál ZOO zkrátka není tak skvělý, jako jeho předchůdce?

  1. Seriál Slunečná přinesl příběh chudé statkářky Týnky, do které se – překvapivě – zamiloval bohatý Janek. Ačkoliv ZOO nese dost podobný příběh, Robert Urban v roli soudce už zkrátka není to, co býval Marek Lambora ve Slunečné. Jeho postava byla sexy, měla pletky s mafií, miliardy a tah na branku. Soudce je nudný, úzkoprsý a někdy ani nepozná, že má sex se svojí chůvou. 
  2. Prostředí statku a vesnice, ve které vládnou místní drbny, je pro diváka o něco atraktivnější než místní ZOO. Tam je sice občas záběr na žirafy nebo hrošíky, po většinu času se však záběry točí v ateliérech. Z těch velkých zvířat se většina obrazů přesunula do pavilonu plazů, kde se spíše bojíte, aby na vás na obrazovce něco nebaflo. O ostatních zvířatech už se mluví jen velmi málo, maximálně Eliška občas něco prohodí o milovaných žirafách.
  3. Nahrazení Evy Burešové dvojčaty Lucie a Báry Černých bylo prostě divné. Postava Charlieho působila jako pěst na oko. To už byla lepší dějová linka, kdy si ve Slunečné Janek Linhart vzal svou ochránkyni Evu, aby Týnu ochránil od pomsty mafie. Pokud ale produkce o Evinu těhotenství věděla už na začátku, což je dost pravděpodobné, protože točit se začalo v lednu a malý Tristan William se narodil v létě, měla si vybrat pro tuto roli jinou herečku. Ostatně, všechny seriály na televizních obrazovkách působí, že tu máme pár herců, kteří se objevují všude.
  4. Slunečná je pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí – a milionům – přišla. ZOO je souvislé drama, kde žádný vztah nevydrží. Navíc hlavní milostný příběh mezi Viky a Petrem diváci ani neviděli. Když se konečně dali dohromady, tak z televize zmizeli. U Týny a Janka byl člověk alespoň svědkem vášnivých nocí a romantických budíčků. Vztah se rozvíjel postupně a bylo hezké na něj koukat. 
  5. Ilonka, která se po odjezdu svého šéfa přidá k místní zločinecké skupině má přeci jen o od méně než Běta. Ta uměla čarovat, na každém poznala těhotenství lépe jak doktoři a byla hřejivým místem celého seriálu.                    

Co se však musí nechat ZOO k dobru? Že hlavní představitelka neporodila trojčata přirozenou cestou přesně v termínu. A navíc nezjistila, že bude trojnásobnou maminkou až v půlce těhotenství. To totiž neušlo žádnému bystrému oku.

Zdroj: seriál Slunečná, seriál ZOO

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů