DomůLifestyleDruhá řada Kukaček: Ufňukaná, zmatená a s ohranou zápletkou. Zachraňuje to Dancingerová

Druhá řada Kukaček: Ufňukaná, zmatená a s ohranou zápletkou. Zachraňuje to Dancingerová

První řada televizního seriálu České televize Kukačky slavila obrovský úspěch. Není divu, že tvůrci přistoupili i ke druhé řadě, ve které chtěli ukázat, jak se Holcovi a Kadlecovi smíří s tím, že jejich syn byl v porodnici vyměněný. Nápad je to skvělý, zápletky jsou nesmírně zajímavé a útočí na divákovy emoce, ale… Celé to ve druhé sérii působí tak trochu zmateně.

Kukačky přináší unikátní téma. Chlapci, kteří byli vyměněni v porodnici. Je jim na začátku šest, nastupují do první třídy a musí se poprat se situací, že jejich maminka není jejich. V první sérii to všechno šlapalo tak, jak mělo. Rodiny to zjistily, chvíli spolu všichni bojovali. Došlo na slzy, křik, smích i vstřícná gesta. 

„Režisér seriálu Biser Arichtev to do médií několikrát řekl – nikdo z nás nebyl nadšený, když se rozhodlo, že bude druhá série. My v Česku jsme mistři v nastavování kaše, což já osobně úplně nenávidím. I potom, co jsme dotočili druhou sérii, jsem si říkala, že se opravdu jen málokdy stává, aby dvojka byla aspoň stejně dobrá jako jednička,“ nechala se v rozhovoru pro iDNES.cz slyšet představitelky Marcely, herečka Denisa Barešová. 

Zmatený děj a postavy, které vzbuzují otázky

A nebyla tak daleko od pravdy. Seriál už je ve své druhé polovině a působí zkrátka zmateně. Herci několikrát avizovali dějovou linku s Terezinou mámou, která se měla objevit po letech a odhalit velké tajemství. To se nepochybně ještě dozvíme, možná měl někdo s někým poměr, zamiloval se, šlo o peníze… Těžko říct, ale jelikož už se to řeší několik dílů a divák pořád nic neví, začíná to být trochu nuda. 

A vlastně je to jedna tragédie za druhou. Puberťáci, kteří dělají naschvály, Tereza, která přijde o své nenarozené dítě (přitom právě otázka biologického dítěte a Jakuba by byla nesmírně zajímavá), Marcela, u které nevíte, jestli s Lubošem chodí nebo ho vychovává, Olga, která se tváří nesmírně utrápeně i ve chvíli, kdy má evidentně radost nebo Karel, který startuje vždy a na všechny – a to nejen na motorce. 

Zachraňuje to Tereza

Druhá série nepřináší nic zajímavého, soud s Davidem stále neproběhl, nevíme nic nového, chybí nám Býčkovi, nechápeme, kde se zakopala pod zem Martinova nevěra nebo Terezina žádost o ruku…  Vlastně na to člověk chce koukat, protože stále doufá, že zjistí něco, co ho vystřelí z trenek, pořád to ale nepřichází. Doufáte, že si Marcela konečně vybere, zároveň nechápete, proč si vybrala Luboše a ne Hynka, přejete Tereze, ať konečně Martin projeví více citu i k Jakubovi a Olgu byste objali v každé minutě. Pokud se neobjeví nějaký šokující závěr, je jasné, že druhá série nebude tím, co si člověk s chutí pustí znovu. 

Zachraňuje to akorát Marta Dancingerová, která je ve své herecké roli surová, otevřená a je vám jí většinu času líto – máma ji opustila, nejdřív nemohla otěhotnět, pak jí vyměnili syna, teď o další dítě přišla. Martin ji podváděl, babička onemocněla. To je role, na kterou se dá koukat a je zajímavá. Jinak je to jeden velký otázník vedle druhého.

Dále si v seriálu zahráli David Novotný, Sabina Remundová, Luboš Veselý, Marek Adamczyk, Michal Isteník, Viktor Sekanina, Darija Pavlovičová, Adam Ernest, Klára Cibulková, Denisa Barešová, Štěpán Benoni a další.

Zdroj: ČSFD, Česká televize, wikipedia.org

PODOBNÉ ČLÁNKY
- Reklama -

NEJČTENĚJŠÍ

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů