4.8 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 6:04
- Reklama -
DomůOsobnostiHvězda filmu Sám doma: Z obletovaného milionáře se stal závislák na drogách

Hvězda filmu Sám doma: Z obletovaného milionáře se stal závislák na drogách

Obrovské honoráře a plakáty s jeho tváří na celém světě mu místo úspěchu pomohly k velkým problémům. Herec Macaulay Culkin je zcela přirozeně nejčastěji spojován s rolí ve filmech Sám doma. Blonďatý klučina, který klade nebezpečné pasti a lupiči si na něj nikdy nepřijdou, se stal hvězdou toho největšího kalibru už v deseti letech. Čas ale zastavit nejde. 

Macaulay Culkin, to je pro všechny hlavně filmový Kevin McCallister. Dva celosvětově úspěšné filmy Sám doma a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku stačily k tomu, aby se z něj stal ve 12 letech zajištěný milionář. Vždyť jen za první díl obdržel honorář 100 tisíc amerických dolarů. 

Po neskutečném úspěchu se samozřejmě částka za roli populárního Kevina vyšplhala do závratné částky a za pokračování z vánočního New Yorku získal už velmi slušné 4 miliony dolarů. Být dětskou hereckou hvězdou může být také prokletí. Roztomilá tvářička se pubertou může radikálně změnit, dětský herec může být v nemilosti režisérského výběru. Když k tomu připojíte nastřádanou hromadu peněz, visí ve vzduchu velký problém. U Culkina jím byly hlavně drogy. 

Jako na kolotoči

Život Culkina se stal tradičním příkladem slávy, která vám může pomalu zlomit vaz. Už jako teenager začal ve velkém holdovat alkoholu a později se k tomu připojila i drogová závislost. Experimentování se zakázanými stimuly jenom prohlubovalo díru, do které hvězda postupně padala. 

Z hereckého hlediska byl poslední výraznější úspěch spojen s pokračováním Sám doma bohatý, ale už v novém kontextu. Culkin neslavil takový úspěch a ve svých čtrnácti letech pro něj kariéra v podstatě skončila. Nastalo jen divoké období, kde létaly peníze oknem. Divákům zmizel na několik let z pozornosti a o to větší šok přišel, když se odhalila zcela jiná tvář, než si všichni pamatují z filmů Sám doma. 

Propadlé tváře, vyděšené, unavené oči a vrásky, ve kterých byla vepsána deprese léčená alkoholem a drogami. Kmotr dětí zpěváka Michaela Jacksona s drogami bojoval až donedávna a vždy sám. Nikdy nenavštívil odvykací kúru, jak sám řekl v několika rozhovorech. Zde také o drogách nemluví vůbec ve špatném. Jsou to pro něj staří přátelé, které je však dobré nechat na pokoji. 

Hereckou kariéru už nikdy nenastartoval a po několika mini rolích se spíše objevuje v komických stand-upech či rozhovorech, kde vysvětluje těžký život mladého milionáře s neskutečnou slávou na bedrech. Úspěch v posledních měsících zažíval spíše jeho o dva roky mladší bratr Kieran, který hraje v úspěšném seriálu HBO GO Succession. 

Zdroje: Jamie Fallon Show, ELLE

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů