4.4 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 12:04
- Reklama -
DomůZajímavostiZ veřejného prostoru unikají data. Přiznávají to sami pracovníci

Z veřejného prostoru unikají data. Přiznávají to sami pracovníci

Ztráta důležitých dat, to je velký problém. Každý pracovník také každý měsíc ztratí jeden den času kvůli nekvalitním informačním technologiím, které mu brání dělat jeho práci.

Podle nového výzkumu společnosti Epson polovina (49 %) ve veřejném sektoru přiznává, že v jejich pracovních procesech jsou přítomny chyby, které za posledních 12 měsíců vedly ke ztrátě dat nebo dokumentů.

Další polovina (45 %) říká, že tyto ztráty dat jsou způsobeny zvyšujícím se množstvím práce a špatnými technologiemi. Ačkoli ztrátu dat může způsobit mnoho faktorů, skoro dvě třetiny (61 %) říkají, že schopnost skenovat a digitalizovat záznamy je uznávána jako nejlepší řešení pro zabezpečení dat v rámci organizace. Je to významný a jednoduchý způsob, jak zlepšit správu dat.

Nicméně pouze čtvrtina respondentů (24 %) říká, že zvýší objem skenování, aby se omezily ztráty dat a záznamů. Respondenti vědí, co musí udělat, ale nevyužívají řešení, která mají k dispozici.

Systémy jsou zastaralé

Tento průzkum mezi 1205 pracovníky ve veřejném sektoru z Evropy, Blízkého východu a Afriky také odhalil, že pracovníci každý měsíc osobně přijdou o jeden den (7 hodin) času kvůli nekvalitním informačních technologiím, které jim bránit dělat jejich práci.

Jelikož efektivita a produktivita jsou ve veřejném sektoru vždy důležité, může investice do lepších technologií představovat rychlé řešení.

Marcel Divín, Branch Office Manager ve společnosti Epson CZ&SK, tato zjištění okomentoval následovně: „Ztráta dat a cenného času představují jedny z největších problémů, kterým pracovníci ve veřejném sektoru čelí. Mnoho státních služeb v současnosti pracuje v zastaralých systémech, což může mít negativní vliv na produktivitu a efektivitu. Ačkoli došlo k určitému pokroku, výrobci technologií, jako jsme my, musí dělat vše, co je v jejich silách, aby tyto problémy vyřešili a veřejný sektor podpořili, až bude připraven na digitalizaci. Tak bude možné zabezpečit data a zlepšit pracovní postupy.“

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů