8.8 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 4:04
- Reklama -
DomůOsobnostiMilan Peroutka: Vidět při práci kluky z No Name, to byla prostě...

Milan Peroutka: Vidět při práci kluky z No Name, to byla prostě radost

Zpěvák Milan Peroutka (32) vydává se svou kapelou Perutě již druhé studiové album nesoucí název „Abrakadabra‘‘. Kromě ryze autorských písní se zpěvákovi podařilo navázat spolupráci se špičkami mezi hudebními producenty. Největším highlightem alba je píseň „Můj svět‘‘, která byla vytvořena ve spolupráci s legendární slovenskou kapelou No Name.

„Nápad natočit další album přišel zhruba před rokem, ale tentokrát jsem věděl, že se chci vydat jinou cestou než při tvorbě minulé desky a než je v hudební branži zvykem. Totiž že o samotném nahrávání nebudu moc veřejně mluvit a hotové dílo pak představím veřejnosti a fanouškům jako nečekaný dárek,” sdělil zpěvák a vysvětlil, proč nové CD dostalo název právě „Abrakadabra“.

Název se mi od začátku líbil

„Když jsem obdržel den před natáčením ve studiu první demo nahrávku, v rychlosti mě napadla melodie a text. Druhý den mi pak producent řekl, že až na ,Abrakadabra, se mu to celé velice líbí. Já už jsem ale cestou domů jsem věděl, že přesně tímto slovem chci pojmenovat celou desku. Tedy, že se z magie a fantazie stane ústřední motiv celého alba, které výtvarně doladil výtvarník Josef Rataj a fotograf Patrick Neumann. V překladu z hebrejštiny navíc tohle zaklínadlo znamená, ať se stane, co říkám. A já bych si moc přál, aby byla deska příjemným překvapením nejen pro naše dosavadní fanoušky, ale i pro širokou veřejnost,” doufá interpret.

A jak vlastně vznikla spolupráce s legendární  kapelou No Name? „Jednoduše jsem se zamyslel nad jmény, se kterými bych se chtěl umělecky spojit a se kterými jsem cítil nějaké sympatie. Osmělil jsem se a zhodnotil, že horší reakce než obyčejné ,ne, přijít nemůže. A tak se stalo, že jsem klavíristovi Zolimu Sallaiovi poslal několik textů. On se pár dní na to ocitnul u velkého křídla u nás v obýváku a předehrál mi první melodickou linku,” vzpomíná frontman kapely Perutě na začátky vzniku songu „Můj svět“, který je pro kapelu nejen potenciálním hitem, ale i jedním z profesních vrcholů.

„Vidět kluky z No Name při práci, vnímat jejich pokoru a to, jak o textech přemýšlí, to byla prostě radost. Přijeli za námi dokonce do studia, ale naštěstí se mi hlas moc netřásl,” dodává.

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů