9.1 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 1:04
- Reklama -
DomůZajímavostiKOMENTÁŘ: Svobodní Rusové odsuzují barbarské útoky proti Ukrajině

KOMENTÁŘ: Svobodní Rusové odsuzují barbarské útoky proti Ukrajině

Ukrajina se stala obětí masivních raketových útoků ze strany Ruska. Odporné je, že byly záměrně cíleny na civilisty. Ano, Kreml se pokusil zastrašit statečné Ukrajince zákeřným a barbarským ostřelováním. Důkazem toho, že se Rusům nejednalo o vojenské cíle, jsou raketami zasažená dětská hřiště, parky a silnice. Tato neomluvitelná akce byla záměrně povedena ráno, tedy v době kdy řada lidí jezdí do zaměstnání.

Tato brutalita dokazuje, že současné Rusko je kriminálním a mafiánským státem ovládaném hlavním kmotrem a válečným zločincem Putinem. Ruská federace je nyní srovnatelná s hitlerovským Německem. V obou případech se jedná o říše neskutečného zla. Tyto státy se mstily za svoje neúspěchy na nevinných civilistech. Nacistické Německo kdysi vypalovalo vesnice kvůli útokům na nacistické pohlaváry nebo německé vojáky. V kauze vyhlazení Lidic se jednalo o odvetu za zabití říšského protektora Reinharda Heydricha, zavražděny byly stovky obyvatel včetně žen a dětí.

Je třeba soudit ruské válečné zločince

Putin zdůvodnil zákeřné útoky na ukrajinská města výbuchem na mostě přes Kerčskou úžinu, který spojuje okupovaný Krym s Ruskem. Oba případy mají shodné rysy. Jednalo se nepřiměřenou reakci na předchozí činy a vina napadeného nebyla v okamžiku útoku prokázána. Putin v případě exploze na Kerčském mostě Putin obvinil z tohoto činu Ukrajinu, aniž by předložil usvědčující důkazy. Navíc tento objekt, přes který se přepravuje ruská vojenská technika na Ukrajinu, je legitimním cílem k vojenskému útoku, což se o obytných domech a dětských hřištích říci nedá.

Svobodní Rusové odsuzují tyto brutální útoky proti Ukrajině, který mají jediný účel, zabíjet civilisty a zastrašit její obyvatelstvo. Požadujeme proto zřízení mezinárodního tribunálu, který byl soudil ruské válečné zločiny na Ukrajině. Dále žádáme zpřísnění sankcí proti Rusku a zrušení jakéhokoliv omezení dodávek zbraní napadené Ukrajině.

Autor komentáře: Vitalij Ginzburg, předseda Svobodných Rusů v České republice

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů