4.3 C
Prague
Sobota, 20 dubna 2024, 3:04
- Reklama -
DomůZajímavostiGangsterka s prvky komedie: Premiéra seriálu Mister Mayfair

Gangsterka s prvky komedie: Premiéra seriálu Mister Mayfair

Max v podání Armanda Assanteho je gentleman starosvětského šarmu a elegance, do kterého by nikdo neřekl, že se po desítky let pohyboval v newyorském podsvětí. Zločinu dal vale a odešel do Londýna, kde se usadil ve vyhlášené čtvrti Mayfair a otevřel hudební klub, čímž si splnil svůj dávný sen.

Jenže minulosti, jakou má za sebou Max, nelze jen tak utéct. Napínavou zápletku, spoustu akce i Assanteho charisma a zručné herectví si čeští diváci mohou užívat každé pondělí od 7. listopadu na programu FilmBox Premium. Ovšem již od začátku října bude Mister Mayfair ke zhlédnutí prostřednictvím streamovací služby FilmBox+ – zprvu prvních pět epizod a postupně další.

Poklidné stáří, co to je?

Maxe totiž čeká smrtelné nebezpečí a spousta divoké akce, ale také nečekaná romance i další zvraty. Například z čistého nebe spadne jeho vnučka, o jejíž existenci do té doby nevěděl, v Londýně se objeví jeho bývalí  „kolegové” ze zámoří nebo se Max nechtěně zaplete s ruskou mafií. Hlavní hrdina desetidílného seriálu z produkce FilmBox Original si tedy rozhodně neužívá poklidného stáří.

Maxův příběh ostatně na obrazovky přenesl francouzský režisér Philippe Martinez, který režíroval půltucet filmů a desítky snímků produkoval, většinu z nich tvoří akční dramata s hvězdami, jako je Val Kilmer, Jean-Claude Van Damme nebo Wesley Snipes. A také Armand Assante, se kterým se Martinez na place potkal již několikrát. Assante patří mezi ten druh herce, kterého člověk zná takříkajíc od vidění, ale jen zarytí fanoušci jménem.

V různých úlohách, nejen v těch hlavních, totiž Assante účinkoval ve více než sto filmech, namátkou 1492: Dobytí ráje (1992), Soudce Dredd (1995) či Americký gangster (2007), a v bezmála dvaceti seriálech včetně devadesátkové Pohotovosti. A přestože doma na polici nemá vystavenou sbírku Oscarů, může se chlubit soškou Emmy za hlavní roli ve snímku Mafi­án (1996). Navíc se angažoval v dlouhé řadě humanitárních projektů na Balkáně a ve Střední Asii a spoluvlastní značku doutníků.

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů