8.8 C
Prague
Pátek, 19 dubna 2024, 5:04
- Reklama -
DomůZajímavostiTo byla krása: Škodovky u Oldtimer Grand Prix na Nürburgringu

To byla krása: Škodovky u Oldtimer Grand Prix na Nürburgringu

Je zajímavé, kdo ze soudobých výrobců nejvíce využil tradiční Oldtimer Grand Prix na Nürburgringu k vlastní propagaci. Letos tomu byla jednoznačně značka ŠKODA!

Dobrá, stalo se tak i díky skutečnosti, že kluby Porsche a Ferrari letos jaksi „povolily“ – ale i tak: německá pobočka Škodovky je stálým a vítaným hostem tohoto podniku. Nikdy nezapomene pozvat i restaurátory s jejich exponáty z Čech. A tak byl stánek mladoboleslavské firmy roku 2022 naplněn zajímavými vozy, kolem kterých vzpomínaly stovky diváků.

Hvězdou víkendu při tom jistě byl jeden z dvou postavených „sporťáků“ Škoda Sport – a sice šasi které se roku 1950 zúčastnilo s jezdci Bobkem a Netušilem maratonu 24h v Le Mans. Pouze dva exempláře existují i od studie GT, Škody 1100 OHC Coupé, z nichž jeden také našel cestu pod hrad Nürburg. K tomu byl prezentován i monopost F3 z roku 1969 a samozřejmě bezpočet „kupéček“ od sériového výrobku až po speciál 130RS.

V paddocku a při demonstračních jízdách se k nim přidružily další vozy jako jedinečný speciál Favorit 16 L/H, Tudor, Oktávie (Spartak) a Popular.

Zdroj: Roman Klemm

PODOBNÉ ČLÁNKY

NEJČTENĚJŠÍ

- Reklama -
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů